HATAY / ANTAKYA - Nihal - Turgut Anlar Anadolu Lisesi

Nis

Ramazan Bayramınızı en içten dileklerimizle kutluyor, sevdiklerinizle birlikte geçireceğiniz mutlu huzurlu bayramlar diliyoruz.

Mrt

Milli Eğitim Bakanlığının "Ortaöğretimde 10.000 Okul" projesi kapsamında okulumuz öğrencilerine İlkyardım semineri verildi. oldukça verimli bilgiler verilen semineri öğrencilerimiz ilgiyle izledi.

Mrt

Okulumda Sağlıklı Besleniyorum Projesi kapsamında Antakya İlçe Sağlık Müdürlüğü ile iş birliği yaparak planlamış olduğumuz sağlıklı beslenme eğitimlerinin ikincisi Diyetisyen Musa Alparslan tarafından gerçekleştirildi. Öğrencilerimize yiyeceklerin vücudumuzdaki etkileri ve besin değerleri hakkında bilgi verilen toplantıyı öğrencilerimiz ilgiyle takip ettiler. Diyetisyenimize verdiği faydalı bilgilerden dolayı teşekkür ediyoruz.

Mrt

1-7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla okulumuzda deprem tatbikatı yapıldı.  Tatbikatla birlikte öğrencilerimize deprem esnasında yapılması ve yapılmaması gerekenler bir kez daha hatırlatıldı.

Şbt

Okulumuzdan geçtiğimiz yıl emekli olan değerli büyüğümüz Mustafa KARAKAYA hocamıza Okul Müdür Vekilimiz Serkan ALKAÇ tarafından Hizmet Şeref Belgesi takdim edildi. Hocamıza emeklilik hayatında sağlık ve huzur diliyoruz.

Şbt

Okulumuz geleneksel koridor konserleri ile özlenen günlerine geri dönüyor. Geçirdiğimiz zor günlerin izlerini silmek,normalleşmek ve yeniden dirilmek adına önceki yıllarda geleneksel olarak gerçekleştirdiğimiz koridor konserlerimizi bu yıl fiziki şartların yetersizliğinden dolayı salonda gerçekleştirdik. Müzik Öğretmenimiz Seda ÖZDEMİR rehberliğinde icra edilen yılın ilk konseri keyifli anlara sahne oldu.Her türlü imkansızlığa rağmen NTA ruhunu yeniden canlandırmak ve öğrencilerimizin motivasyonunu sağlamak en öncelikli hedefimizdir.

Şbt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında sınıf etkinlikleri şeklinde gerçekleştirilen "Kelime Bulma Yarışması" ile öğrencilerimiz eğlenirken öğrenme fırsatı buldular.

Şbt

"Okulumda Sağlıklı Besleniyorum" projesi kapsamında etkinliklerimiz devam ediyor. Beden Eğitimi Öğretmenimiz Emrulla AÇIKGÖZ, öğrencilerimizle birlikte  fiziksel aktiviteler gerçekleştirerek sağlıklı ve hareketli bir yaşam biçiminin alışkanlık haine gelmesi için çaba sarf ediyor.

Şbt

İl Milli Eğitim İş Sağlığı ve Güvenlği Birimi tarafından okulumuzda Gıda Okuryazarlığı konulu bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Bakanlığımızın "Okulumda Sağlıklı Besleniyorum" projesi kapsamında pilot okul olarak belirlenen okulumuzda projeye ait uygulama ve etkinlikler başladı. Bu kapsamda Diyetisyen Zehra KAHYE tarafından öğrenci ve öğretmenlerimize yönelik olarak sağlıklı beslenme ile ilgili bilgilendirme yapıldı.

Şbt

2023-2024 Öğretim Yılı II. döneminin başlaması ile 2. dönem zümre toplantılarımızı gerçekleştirdik. Okulumuz öğretmenleri bu dönemki zümre toplantılarımızı Okul Ortaklığı Projesi kapsamında ortak okulumuz olarak belirlenen Şanlıurfa Haliliye Yüzbaşı Ali Saip Ursavaş Anadolu Lisesi öğretmenleri ile birlikte gerçekleştirdiler. Oldukça verimli geçen toplantılarda her iki okulun öğretmenleri işleyiş ve uygulamalarla ilgili kendi okullarındaki faaliyetleri paylaşmak suretiyle fikir alışverişinde bulunma fırsatı buldular.

Şbt

Nihal Turgut Anlar Anadolu Lisesi olarak TEKNOFEST çalışmaları için kolları sıvadık. Başvuru çalışmalarımızın ilk adımı olarak işi ehlinden öğrenmek istedik. Bu bağlamda davetimizi geri çevirmeyerek okulumuza gelen Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE biriminden Yusuf KAHRAMAN ve T3 Vakfı Hatay Bölge Sorumlusu Müslüm ATEŞ'e verdikleri faydalı bilgilerden dolayı teşekkür ediyoruz.

Şimdi sıra bizde diyerek TEKNOFEST' te yerimizi almak üzere çalışmalarımıza başlıyoruz.

Kas

Aramızdan ayrılışının  85. yıl dönümünde  Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı, özlem ve minnetle anıyoruz.

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN

15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN